Google Maps
Met behulp van Google Maps kunt u, ingesloten in uw eigen website informatie combineren met de wegenkaart of satelietfoto's van Google en (geo-)informatie uit andere webbronnen. Bijvoorbeeld zoals wij doen in ons project
Om zelf een online kaart toe te passen in uw website, hoeft u enkel 'straat/huisnummer/plaatsnaam' van uw locaties te weten. Google of Yahoo zoeken automatisch de juiste plekken op de kaart voor u op ('batch geocoding'). Voor een meer nauwkeurige positionering en snellere werking van (mobiele) kaarten is echter werken met GPS-coördinaten ('hardcoding') aan te bevelen. We helpen u graag een efficient proces in te richten.
Mobiel
Mobiele toestellen die zijn uitgerust met een GPS ontvanger zijn complete navigatiesystemen geworden. Er komen steeds meer toepassingen op het gebied van datacollectie (gps-loggen, met of zonder audio/video).
Bij zogenaamde 'augmented reality' (AR) worden naast de ingebouwde GPS ontvanger ook de camera, bewegingssensor en een digitaal kompas ingeschakeld. Op uw scherm ziet u dan de ingeschakelde kaartlagen om u heen. In ons project "Oude Landschappen" experimenteerden we zelf destijds met 'Open ARML' van Wikitude. Meer hierover leest u in de projectblog. De nieuwste smartphones zijn uitgerust met beeldsensoren, die de directe omgeving kunnen herkennen of in kaart brengen. Dit opent veel nieuwe mogelijkheden, zowel binnen- als buitenshuis. Naast AR wordt hiervoor vaak de term 'mixed reality' gebruikt om het verschil met 'virtual reality' te benadrukken.