Sla het hoofdmenu over

Earth Engine Tour Editor

(update 15-4-2021) De tijd vliegt nu ook in de Google Earth app op je mobieltje! Ook daarop kun je nu de versnelde filmpjes afspelen (in de Voyagerlaag, via het stuurwiel-icoontje); van de laatste 37 jaar, van iedere plek op aarde! Google Earth is dus voortaan niet meer drie- maar vier dimensionaal.

Met de gratis online applicatie 'Time Machine' kun je zelf interessante timelapse filpjes maken om in te bouwen in je eigen website, zoals hieronder).

Vinex - Amersfoort Noord

(click op de eerste keyframe om in te zoomen en toggle daarna 'fast/medium/slow' en 'start/pauze')

Meer uitgebreide 'tours' die je hiermee kunt maken, zijn ook mooi, maar helaas niet wat we gewend zijn in Google Earth. Het lijkt misschien een beetje op de Google Earth Plugin (waarmee Google helaas is gestopt), maar wij missen hier 3D-modellen en de mogelijkheid om verder in te zoomen op luchtfoto's.

> Doe het zelf, met de Earth Engine Tour Editor

N.B.: Earth Engine is (geen virtuele globe, maar) een platform voor wetenschappelijke analyse en visualisatie van grootschalige geospatiale datasets. De verschillen met Google Earth:
  • Earth Engine laat geen luchtfoto's zien, maar alleen geselecteerde jaarlijkse Landsat satellietfoto's (1983-2020).
  • Niet alle data uit Google Earth is beschikbaar voor analyse of visualisatie in Earth Engine, en vise versa.
  • Voor wie geen toegang heeft tot het Google Earth Engine cloud computing platform is er https://leafmap.org/ van Quisheng Wu. Deze spin-off van de Geemap Python software (is 'free and open' software en) veronderstelt slechts minimale kennis van programmeren.

Drieëndertig jaar wolkenloze luchten, dankzij Google ;-)
mobiele browsers moeten nog even geduld hebben.