logo

een project van AOTP

Lesideeën

Vooral op grote beeldschermen zoals digiborden is vliegen in 17de eeuwse landschapschilderijen heel indrukwekkend. Je krijgt zo echt het gevoel een tijdreis te maken! En het is helemaal niet zo moeilijk, kijk maar: video (7Mb, 1 minuut, flash/mp4/ogg)

Wanneer u weer 'uit een schilderij komt', kunt u met Google Earth als geen ander de directe omgeving verkennen en zien wat er allemaal veranderd of juist gelijkgebleven is.

Nederlandse landschapschilderijen en stadsgezichten uit de zeventiende eeuw vormen een echte buitenkans voor geschiedenis onderwijs, want geen ander land werd in die tijd zo uitbundig en gedetailleerd vastgelegd.

Deze lesideeën zijn geschikt voor alle leeftijden! Elders op deze site komen algemene overwegingen bij educatief gebruik van Google Earth aan de orde. Veel scholen hebben het programma inmiddels geïnstalleerd. Google Earth lessen zijn een uitstekende toepassing van digiborden!

In de klas

Naar buiten

Let altijd goed op in het verkeer. Gebruik daarom je smartphone alleen als je stilstaat op een veilige plek en steek nooit een weg over zonder goed om je heen te kijken.

Licentie

Aan onderwijsinstellingen erkend in de zin van de wet op het primair-, voortgezet- of hoger onderwijs, is een algemeen (individueel, niet overdraagbaar) gebruiksrecht verleend.
Wanneer u geen onderwijsinstelling bent kunt u hier een licentie aan te vragen.

download hier presentatie 3.0: bekijken in Google Earth
Indien Google Earth op uw PC geïnstalleerd is, start clicken op dit icoontje het programma automatisch.
Tip: ontvink links onderaan alle andere informatielagen.

Meer informatie


projectleider: Dieter van Werkum

Heeft u tips of suggesties, dan stellen wij het zeer op prijs wanneer u contact met ons opneemt.

Oude Landschappen is een project van AOTP. © 2007-2017. All rights reserved.
privacy