Focus in promotie

Nederlandse landschapschilderijen en stadsgezichten van voor de 19de eeuw vormen een echte buitenkans voor promotie van Nederlands cultureel erfgoed in binnen- en buitenland, want geen ander land werd in die tijd zo uitbundig en gedetailleerd vastgelegd.

Elders op deze site komen algemene overwegingen bij educatief gebruik van Google Earth en concrete lesideeën aan de orde.

Efficient

  • Elke database met een XML feed kan worden aangesloten.
  • In het kader van een collectief project als het onze kan, ondanks bezuinigingen, toch worden geprofiteerd van de promotiekansen die nieuwe media bieden.
  • Ons project biedt u verschillende visualisatiemogelijkheden (2D en 3D). Maar altijd zijn uw landschapschilderijen vindbaar, direct naast die van andere steden; uiteraard met een link naar uw eigen website.
  • Toeristen of andere voorbijgangers met een 'smartphone' treffen uw topografische kunstwerken voortaan onderweg aan, met een link naar uw website. Zo maakt u van elke gewenste locatie een virtueel monument!
  • Omdat gewerkt wordt met webstandaarden kunnen afzonderlijke presentaties eenvoudig worden hergebruikt in uw eigen website, zonder dat appart geprogrammeerd hoeft te worden.
  • Onze permanente virtuele tentoonstelling kan exposities wereldwijd ondersteunen. Ook uw burgemeester wil graag dat iedereen voortaan weet waar 'uw' meesterwerken precies werden geschetst! Virtueel leent u uw kunstschatten gemakkelijker uit.

Duurzaam

  • Voor online digitale kaarten is er inmiddels een internationale standaard (OGC-KML) met een extensie voor mobiele 'augmented reality' toepassingen. Webstandaarden verduurzamen uw investering in nieuwe media.
  • Hergebruik van uw bestaande digitale afbeeldingen: Alle afbeeldingen blijven namelijk op uw eigen server staan.

Een ander aspekt van ons project is dat we (als web 2.0, crowdsourcing project) 'leken' proberen te betrekken bij metadatering (geocodering) van kunstwerken. Dit creëert een band met (objecten in) uw collectie.

Offerte

U kunt bij ons 'a la carte' kiezen uit alle visualisatie mogelijkheden die Google Earth biedt, variërend van een eenvoudige plaatsmarkering (in Google Earth en/of in onze mobiele app) tot een weergaloze 'Gigapixel overlay', waarin kan worden ingezoomd tot in de kleinste details, zoals bij 'Gezicht op Amersfoort' (Matthias Withoos, 1671). Voor 'Gezicht op Amersfoort' bewerkten wij een digitaal fotobestand van 43 megapixel (70 Mb) zodanig dat het toch vloeiend via internet bekeken kan worden. Overtuig uzelf! (in Google Earth) Gezicht op Amersfoort (gigapixel)

Voor een offerte aanvraag kunt u contact opnemen met

projectleider: Dieter van Werkum

Licenties

Aan onderwijsinstellingen erkend in de zin van de wet op het primair-, voortgezet- of hoger onderwijs, is een algemeen (individueel, niet overdraagbaar) gebruiksrecht verleend.
Wanneer u geen onderwijsinstelling bent kunt u hier een individueel en niet overdraagbaar gebruiksrecht aanvragen. Onze voorwaarden voor toestemming om AOTP producties te publiceren op uw eigen website of intranet en voor gebruik tijdens exposities en presentaties zullen deel uitmaken van een separaat contract.
In geval van een door u beoogd ander gebruik van AOTP producties kunt u contact met ons opnemen om uw specifieke wensen te bespreken.