Google Maps

Met behulp van Google Maps kunt u uw eigen geo-informatie op uw eigen website combineren met de wegenkaart of satelietfoto's van Google en geo-informatie uit andere bronnen. Bijvoorbeeld zoals wij doen in ons project "Oude landschappen".

Om zelf een online kaart toe te passen in uw website, hoeft u enkel 'straat/huisnummer/plaatsnaam' van uw locaties te weten. Google of Yahoo zoeken automatisch de juiste plekken op de kaart voor u op ('batch geocoding'). Voor een meer nauwkeurige positionering en snellere werking van (mobiele) kaarten is echter werken met GPS-coördinaten ('hardcoding') aan te bevelen. We richten graag een efficient proces voor u in.

Mobiel

Mobiele toestellen die zijn uitgerust met een GPS ontvanger zijn complete navigatiesystemen geworden. Er komen steeds meer toepassingen op het gebied van 'tracking' en datacollectie.

Bij zogenaamde 'augmented reality' (AR) worden naast de ingebouwde GPS ontvanger ook de camera, bewegingssensor en een digitaal kompas ingeschakeld. Ons project "Oude Landschappen" heeft ook zo'n "mobiele app" (via de link hierboven). Met een los beeldscherm of een speciale bril ziet u onze kaart (drie-dimensionaal) om uzelf heen.
Binnenshuis werkt AR niet met GPS maar met behulp van visuele 'markers' (tot 2017) of met beeldsensoren.